TEMATRIO – USA

Bloggkollegan på Lyrans Noblesser har utmanat oss att komma med tre läsvärda amerikanska böcker denna vecka då det är USA:s nationaldag.
När jag tittar på vad jag läst och vad som finns i hyllorna slås jag av hur mycket engelska jag läst men hur lite som kommer från USA. Och det mesta av det är deckare.

Här kommer i alla fall 3 favoriter:

Philip Roth: Amerikansk Pastoral  – Av många ansedd som hans kanske bästa bok. Det var många år sedan jag läste den, men jag blev mycket tagen av berättelsen.

Nicole Krauss: Kärlekens historia – En vidunderlig berättelse.

Dennis Lehane: Mystic River – En av de bästa deckarna jag läst men också en ypperlig roman om kärlek, sorg och en skildring av Bostons arbetarklass.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 tankar om “TEMATRIO – USA

  1. Lehanes Patient 67/Shutter Island är en av de bästa deckarna jag läst, visste varken ut eller in till slut. Jag tror att jag har läst Mystic River (tycker jag känner igen beskrivningen), men den gjorde inte lika starkt intryck på mig.

  2. Jag är mycket kluven till Philip Roth, han har skrivit en del förskräckligt skräp också. Svårt med såna författare för man blir mindre motiverad att prova fler titlar även om vissa är bra.

  3. Det har jag occkså förstått. Har bara läst ett par av honom och det mesta av det jag läst har varit bra. Amerikansk pastoral och även den märkliga Operation Shylock var böcker jag uppskattade mycket. Annat har inte fallit mig lika mycket i smaken.

  4. Jag har läst Det stora huset av Krauss som jag gillade, men har varit lite tveksam till Kärlekens historia men efter att ha läst recensionen känns det som att jag kanske ska ta och läsa den.

  5. Lehane gillar jag skarpt. Men min favorit är Patient 67. Eller någon av böckerna om Kenzie och Gennaro. Roth är en sån där författare som jag känner att jag borde läsa och aldrig kommer mig för att läsa.

  6. Känner bara till Dennis Lehane, men han är å andra sidan en fantastisk författare! Får kolla upp de andra du tipsar om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.