ETT SUVERÄNT RADIOPROGRAM OM KULTUR I ALLA DESS FORMER – SATURDAY REVIEW PÅ BBC RADIO FOUR

Frågan är om inte Tom Sutcliffe har ett av väldens roligaste jobb. Varje lördag sitter han i 45 minuter tillsammans med en panel med tre kulturpersonligheter, tex en författare, historiker, journalist, eller en annan dignitär inom kulturområdet, och diskuterar några kulturella händelser från veckan. Det brukar vara en film, en roman, en tv-serie, en teaterpjäs eller kanske en utställning. Trots att de avhandlar flera ämnen så blir det aldrig stressigt utan de kommer långt på några få minuter. Hans gäster varieras vecka för vecka även om många av dem är återkommande.

Det är intellektuell underhållning på hög nivå. Jag har aldrig hört något liknande i svensk radio. Fråga kulturradion tex känns väldigt uppstyltat jämfört med detta. Sutcliffe och han gäster har uppenbart roligt tillsammans och nivån på diskussionen är både hög och avslappnad. Det är personer som verkligen kan formulera sig och det är en njutning att lyssna på dem.

Du kan lyssna direkt från deras hemsida eller som jag prenumerera på deras podcast. Perfekt att lyssna på tex när man stryker!

Nu när jag återkommer efter några års uppehåll så förstår jag inte varför jag slutade lyssna! Jag lyssnar självfallet inte på allt, en utställning  eller en teaterpjäs som jag aldrig kommer ha tillfälle att se kan jag hoppa över. Det är fördelen med att tankat ned dem. Fast ibland lyssnar jag på det bara för att jag blir så stimulerad.

I senaste avsnittet var det en ljuvlig sågning av en ny amerikansk roman. Dessa hövliga engelsmän brukar sällan vara så explicita men nu tog de fram yxan när de diskuterade av Alissa Nuttings roman Tampa som skall vara en kvinnlig motsvarighet till Nabokovs Lolita. Det var roligt att lyssna på!

Ha mycket nöje det mest stimulerande kulturprogram jag har hört på radio!

http://www.bbc.co.uk/programmes/b006qh6g

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/sr

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 tankar om “ETT SUVERÄNT RADIOPROGRAM OM KULTUR I ALLA DESS FORMER – SATURDAY REVIEW PÅ BBC RADIO FOUR

  1. Pingback: MISSA INTE SATURDAY REVIEW PÅ BBC. SNART LÄGGS DET NED! | EN TRAVE BÖCKER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.