UWE TIMM FYLLER 75 ÅR IDAG

Uwe Timm fyller 75 år idag berättar Jörn Lindskog på Thorén & Lindskog för mig. De har givit ut några av hans böcker på svenska och de förtjänar verkligen att läsas. Timm är en favorit! Vännen-och-främlingen-160-pxl-bred

I Tyskland Timm är en mycket läst och uppskattad författare. Han kan kanske jämföras med svenska namn som Torgny Lindgren, Kerstin Ekman, Lars Gustafsson m.m., författare som är lästa och älskade både av kritiker och vanliga bokläsare.

Thorén & Lindskog har givit ut storsäljaren Upptäckten av Currywursten, en mycket underhållande och gripande bok som skildrar ett Tyskland just när kriget tagit slut. Efter det kom två självbiografiska böcker. Vännen och Främlingen som skildrar Tyskland under tiden för terrorismen och Rote Arme Fraktion. Det är min favorit av Timms böcker, en bok jag kommer läsa om
Det senaste jag läste var boken om hans bror som han aldrig träffade I skuggan av min bror. Karl-Heinz dog i kriget när Uwe var mycket liten. Genom att skildra sin den händelsen och hur den påverkade hans familj så berättar han en historia om sitt land.

Det är det som är styrkan i hans romaner, hur han genom att fokusera på det lilla målar upp det moderna Tyskland och hur det påverkats av sin historia. Timm är en lättläst, intelligent och skicklig författare som jag hoppas många hittar till.

Här kan du läsa vad jag skriv om böckerna.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.