LÄSGLÄDJE PÅ BBC RADIO 4 – A GOOD READ

Det smartaste jag gjort på länge var när jag istället för att skaffa en ny köksradio köpte en Bluetooth-högtalare. Kostade 300 spänn på Kjell & Co. Har bra ljud och ger mig möjlighet att lyssna på all världens radio via min Ipad eller Iphone!

På BBC finns det ett program som man kan prenumerera på som podcast. Det heter A good read och leds av Harriet Gilbert. Jag har lyssnat på det lite då och då men har nu återupptäckt det. Harriet låter lite som en stram skolfröken i en engelsk tv–serie men har en brinnande passion för läsning. Varje avsnitt bjuder hon in två personer, författare, skådespelare, akademiker, kändisar m.m. som alla tar med sig en favoritbok som de pratar om. Även Harriet har en bok med. Sedan diskuterar de böckerna sinns emellan. Det är ofta böcker som han många år på nacken så du kan upptäcka många godbitar. Diskussionerna är ofta roliga då det är mycket verbala personer hon bjuder in.

Igår hörde jag ett avsnitt med två framstående historiker. En av dem irländaren Roy Foster, vars bok Vivid Faces från förra året blev mycket omskriven, talade så inlevelsefullt och en roman av den för mig okände amerikanske författaren William Maxwell ”The Chateau” från 1961 att jag omedelbart satte upp den på läslistan

I ett annat avsitt så råkade den kände tv-journalisten Jeremy Paxman nästan i luven på historiken Mary Beard över en bok. Mycket underhållande!

Det är korta program. Lagom att lyssna på till frukost!

http://www.bbc.co.uk/programmes/b006v8jn

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En tanke på “LÄSGLÄDJE PÅ BBC RADIO 4 – A GOOD READ

  1. Ping: 2017 THEAKSTON OLD PECULIER CRIME NOVEL OF THE YEAR | EN TRAVE BÖCKER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.