DET BLEV ALDRIG NÅGOT NOBELPRIS. PHILIP ROTH AVLIDEN.

Philip Roth, en av giganterna i amerikansk litteratur och ständig nobelpristagarkandidat, har avlidit. jag har läst ett par av hans böcker men det var ett tag sedan. Det senaste var den briljanta, roliga och tankeväckande Operation Shylock. Jag minns hur jag höll på att skratta ihjäl mig åt Portnoys besvär i mina tonår. Den bok som givit djupast intryck är mästerverket Amerikansk pastoral.

En omdiskuterad författare, inte omtyckt av alla, men i mitt tycke en stor författare. Att han inte fick nobelpriset är tråkigt. Med tanke på det jag läst av tex Kazuo Ishiguro så blir det ännu mer ledsamt att inse att Akademin inte belönat honom.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.