CARMINA BURANA MED SANTTU-MATIAS ROUVALI

I kväll kl 18 och i morgon eftermiddag kl 15 är det konsert i Göteborgs Konserthus. Carl Orffs mustiga och svängiga Carmina Burana. Jag kan villigt erkänna att det inte är mitt favoritverk, men under Santtu-Matias Rouvalis händer blir det något alldeles extra. Lördagens konsert kan du se på https://www.gso.se/gsoplay/.

Jag har sjungit i kören sedan 2012 och har fått förmånen att arbeta med flera framstående dirigenter som tex legenden Herbert Blomstedt, Kent Nagano, Dmitrij Kitajenko, Masaaki Suzuki, Simone Young, Jukka-Pekka Saraste, Joana Carneiro, Neeme Järvi och körens senaste favorit, den underbara Nathalie Stutzmann.

Nu är kören helt betagen av det finska underbarnet Santtu-Matias Rouvali, ett 33-årigt energiknippe som varit orkesterns chefsdirigent sedan 2017. Har hört honom dirigera ett par gånger och det har varit underbart. Men att för första gången få sjunga för honom är ännu mer fantastiskt. Han är en oerhört begåvad musiker, med massa humor och värme. En seriös liten spelevink som får alla att jobba från tårna och samtidigt ha roligt. Han slår mycket bra och har en enorm rytmisk precision. Det märks att han är slagverkare i botten. Och resultatet blir magiskt.

Det är inte sämre av att solisterna är av första klass (Olle Persson!) och begåvade Brunnsbo Musikklasser sjunger mycket fint.

Genrepet i går var mycket bra. Ser verkligen fram emot konserterna. Och om du vill häng på på lördag 1500 via GSO Play. Konserterna har varit utsålda sedan länge.

https://www.gso.se/program/konserter/orffs-carmina-burana/2019-04-13-15:00/

Santtu-Matias Rouvali Bilden hämtad från GSO:S hemsida

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.