FAURÉS UNDERBARA REQUIEM LIVE PÅ GSO PLAY I KVÄLL 190517

Det är ett kärt återseende med den begåvade Joana Carneiro som vi sjungit Verdis Requiem med. Jag tror det var våren 2015. Nu är det dags för Faurés Requiem ett oerhört populärt verk som jag lustigt nog aldrig sjungit. Det är lite av en stapelvara vilket är lätt att förstå. Noterna är inte svåra men musiken oerhört innerlig och vacker. Jag njuter när vi sjunger det. Och Joana har verkligen dissekerat verket med oss ned i minsta detalj.

Igår sjöng vi första konserten som publiken uppskattade mycket. Dagens konsert sänds live på GSO Play och, antar jag, senare kommer läggas ut där. Har du tid att titta är det något jag varmt rekommenderar.

https://www.gso.se/program/konserter/faures-himmelska-requiem/2019-05-17-18:00/

Ett tips till:
Jag har även lyssnat en hel del på hans pianomusik senaste tiden. Inte känd i Sverige men oj så fin. På Spotify hittar du fina inspelningar med bla Éric Le Sage, Nicolas Stavy, Germaine Thyssens-Valentin och Jean Philippe Collard. Både musik och pianospel har en fransk touch! Lyssna och njut

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.