LONDON REVIEW BOOKSHOP

 

Som prenumerant av LRB var ett besök på deras bokhandel obligatoriskt under förra veckans London-semester. Det är underbart att böcker är så lätt att få tag på via nätet, men gud vad härligt det är att gå i en riktig bokhandel. Den ligger i det litterärt högoktaniga Bloomsbury på 14 Burys Place, en tvärgata från British Museum.

Den är i två plan. På gatuplan skönlitteratur, mycket välsorterat, historia och resor m.m. På nedre plan litteraturvetenskap, essäer, religion, sociologi m.m..Vill du ta en fika så går du till London Review Cakeshop som ligger vägg i vägg.

Det var som att flyttas tillbaka till mina bokslukande år på 80-talet då jag ständigt gick runt och botaniserade i dessa skattkammare som nu är förpassade till historiens sophög. På ett bord fanns det uppsättningar av olika signerade böcker. Jag gick iväg ett exemplar av den Bookerprisnominerade On Canaan’s Side av Sebastian Berry och två av deras muggar som inte går att beställa över nätet. Så kaffedrickandet får nu en mer litterär dimension!

Missa inte detta om du åker till London. Jag kommer återvända.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 tankar om “LONDON REVIEW BOOKSHOP

  1. Herregud. Var jo på Britsih Museum for bare noen uker siden. Snakker om å gjøre dårlig research.

    Men fikk med meg Hueffers i Cambridge og Topping&Son i lille Ely, som verkilgen kan rekomanderes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.