EN STOR MUSIKALISK UPPLEVELSE – HÄNDELS MESSIAS MED NATHALIE STUTZMANN

Nathalie i action!

När jag fick reda på att vi i Göteborgs symfoniska kör skulle göra tre konserter med Händels Messias höll jag mig för skratt. Det har jag gjort ett par gånger och det är långt…
Då visste jag inte vilken helt makalös dirigent Nathalie Stutzmann är. Annars mest känd som en av världens ledande kontra-altar (Finns massa på Spotify i fall du vill höra).
Jag kände inte till solisterna förutom den utmärkta alten Kristina Hammarström som jag sjungit Beethovens 9:a med en gång. Förutom den knivskarpa sopranen Malin Christensson så var det de unga och fantastiska sångarna tenoren Bror Magnus Tödenes från Norge och barytonen Leon Kosavic, från Kroatien, som stal showen. Det är två sångare jag räknar med att vi kommer höra mycket av framöver.

Nathaie var mycket krävande, men samtidigt varm och uppskatande. Hennes tempi var rasande snabba men musikaliskt helgjutna. Det var länge sedan jag kände att vi i kören skapade i nuet tillsammans med dirigent och i orkester.

Det var inte vara vi i kören som blev lyriska. Konserthuset är redan på gång för att boka in henne för mer konserter. Vi i kören hoppas att vi får vara med. Och Magnus Haglund i Göteborgs-Posten, som knappt brukar nämna kören, skrev att vi var i toppform!
Detta är en riktig höjdpunkt under mer än 20 år som körsångare, en upplevelse jag inte kommer glömma.

Här kan du se konserten fram till 27/12.
https://www.gso.se/gsoplay/klipp/handels-messias/

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En tanke på “EN STOR MUSIKALISK UPPLEVELSE – HÄNDELS MESSIAS MED NATHALIE STUTZMANN

  1. Tack för länken till GS0 play och Messias. Missade konserten men detta var klart bättre – att se dirigent, kör och orkester på nära håll. Fantastisk upplevelse! Men vilka tempi!! Som ni i kören skötte bra.
    Var på Nobelkonserten och satt på körläktaren och kunde se både Dudamel och kungaparet framifrån – även det en upplevelse.
    Tack för din blogg! Inte alltid jag lyder dina råd men nu ligger Dards Hissen på mitt nattygsbord, skall bara först läsa ut Westö Den Svavelgula himlen.
    God jul!
    Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.