ÅRETS BÖCKER 2013

Då är det dags att lägga ytterligare ett år av läsning till handlingarna.
Det fanns två tydliga spår i min läsning 2013.
1. Jag har läst mycket mer från USA än någonsin tidigare. En resa till New York satte sina spår. Mitt intresse för landet för detta mångfacetterade och komplexa land väcktes på ett helt annat sätt än tidigare.
2. Jag har läst ovanligt många kvinnliga författare vilket jag slentrianmässigt inte tidigare gjort. Bra att bryta den enkönade dominansen.
Jag har läst flera mycket bra romaner som stannat kvar hos mig. Egentligen skulle jag kunna på olika grunder rekommendera alla romaner jag läst i år med undantag för Morgon i Jenin och Tisdagskvinnorna
De som stuckit ut extra är: Flickan av Angelika Klüssendorf, Den sovande rösten av Dulce Chacón, Paradiset av Abdulrazak Gurnah, Om ingenting varar av Laurent Tardieu och Hilary Mantels magistrala Wolf Hall. Och William Faulkners Absalom, absalom för att den var så osedvanligt krävande!
Dock är årets roman för mig är Richard Fords mästerverk Kanada. Tag och läs.
Sedan har jag läst två fantastiska fackböcker i år Henrik Berggrens Palmebiografi och Martin Gelins bok om Den amerikanska högern. Gelins bok är högaktuell läsning för den gör att du mer förstå vad som händer i USA nu.
Sammantaget ett gott bokår.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.