HELT LYRISKT – PUBLIC SERVICE NÄR DET ÄR SOM BÄST

Efter att ha sett två avsnitt där Fredrik Lindström låter två artister skapa musik till var sin dikt är jag helt enkelt lyrisk! Som den lysande folkbildare Lindström är lär vi oss på ett lättsamt sätt mycket både om dikten och författaren bakom. Här nämns namn som man man väl aldrig hör i prime-time tv som Sten Selander, Erik Lindegren och Erik Johan Stagnelius. Hur ofta ser du Jonas Ellerström, en av Sveriges främsta och mest trägna förläggare inom poesiområdet, vara en av våra ciceroner?
Detta är klassisk folkbildning med en modern tvist. Och mycket underhållande och intressant för alla med minsta intresse för litteratur!

Det blir inte sämre av att vi får höra fina låtar med Molly Sandén som det stora utropstecknet för mig efter två program. Och i bandet sitter bl.a några finfina jazzmusiker som trummisen Anna Lund, basisten Sven Lindvall och pianisten Jesper Nordenström.

Har kan du titta!
https://www.svtplay.se/helt-lyrisktDetta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.